Χρειαζόμαστε σολομό από τον οποίο βγάζουμε τα λέπια. Τον ψήνουμε στη ψηστιέρα πρώτα από τη έξω μεριά, αν είναι ουρά, μέχρι να αρχίσει να αρπάζει ελαφρά και μετά τον γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα σε σχεδόν όλη την επιφάνεια.

  Μέχρι εδώ τίποτε το ιδιαίτερο. Αυτό που προσθέτω είναι σως που γίνετε με 2 μέρη μουστάρδα, 1 μέρος λεμόνι και ένα μέρος λάδι. Τα ανακατώνουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσωπικά φτιάχνω αρκετή ποσότητα έτσι ώστε να καλύψει όλο το σολομό. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα ψάρια π.χ. τσιπούρες.