Για να παρασκευάσουμε το χυλό της κρέπας χρειαζόμαστε 1 αυγό, 1 κουτάκι μικρό εβαπορέ, 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη (απλή όχι για χαμηλή χοληστερίνη) και 6 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Με τα υλικά αυτά φτιάχνουμε 4 κρέπες για τηγάνι με πάτο 16 cm. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μίξερ σε σχετικά αργές στροφές ρίχνοντας τόσο αλεύρι ώστε ο τελικός χυλός να είναι πυκνόρρευστος. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 

   Προθερμαίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι στο 2. Το αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη για να πάει παντού. Αυτό για τη πρώτη κρέπα. Μετά δεν χρειάζεται. Για κάθε κρέπα στο 16 cm αντικολλητικό τηγάνι χρειαζόμαστε περίπου 1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ χυλό. Το απλώνουμε με το ειδικό ξυλάκι περιστρέφοντας το ώστε να πάει παντού ο χυλός στο ίδιο πάχος. Αν δεν έχουμε ξυλάκι το κάνουμε με μια ξύλινη σπάτουλα αλλά δεν είναι το ίδιο εύκολο. Εναλλακτικά μπορούμε να περιστρέψουμε το τηγάνι ώστε να πάει ο χυλός παντού στο ίδιο πάχος. Καθώς δεν έχω βρει το ξυλάκι που έχω στη φωτογραφία αλλά ένα άλλο στρογγυλό που κολλάει ο χυλός τελικά χρησιμοποιώ ένα κουτάλι της σούπας αφού περιστρέψω το τηγάνι για να πάει όπου μπορεί να πάει. Έχοντας πάντα το μάτι στο 2 αφήνουμε 2-3 λεπτά να σφίξει η κρέπα και μετά τη σηκώνουμε ελαφρά για να δούμε από κάτω αν έχει αρχίσει να μαυρίζει. Μόλις έχει μαυρίσει αρκετά χωρίς να αρπάξει τη γυρίζουμε.

  Εδώ έχουμε δύο επιλογές. Αν θα διπλώσουμε τη κρέπα στα 2 ή στα 4. Αν τη διπλώσουμε στα 2 (βάζοντας περισσότερα υλικά φυσικά) τότε τη γυρίζουμε ολόκληρη και ρίχνουμε τα υλικά. Αν πάλι τη διπλώσουμε τελικά στα 4 τότε τη τσακίζουμε στη μέση χωρίς να σπάσει και ψήνουμε τη μισή. Αφού αρχίσει να μαυρίζει αρκετά αλλά όχι τελείως τη ξαναγυρίζουμε στο άλλο μισό και ρίχνουμε τα υλικά. Όταν ψήνετε αυτή που έχει διπλωθεί στη μέση μπορείτε να ψήσετε και άλλη μια μαζί στο τηγάνι. Πιο αναλυτικά αν θέλετε να φτιάξετε 2 κρέπες που θα τις διπλώσετε στα 4 μπορείτε να τις ψήσετε στη μία μεριά και τις δύο και μετά να τις διπλώσετε στη μέση και να τις ψήσετε στο άλλο μισό και τις δύο μαζί για να κερδίσετε χρόνο. Μετά τις γυρίζετε από τη άλλη μεριά και ρίχνετε τα υλικά και στις δύο μαζί.

   Η επιλογή μου για αλμυρή είναι με δίπλωμα στα 2. Σαν υλικά βάζουμε αυγό (1 αυγό είναι αρκετό για 2 τέτοιες κρέπες) που το χτυπάμε με ένα πιρούνι πριν. Το περιχύνουμε πάνω στη κρέπα σαν πρώτο υλικό απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια. Του δίνει τεράστια διαφορά στη γεύση. Αφού ψηθεί καλά το αυγό μετά ρίχνουμε κίτρινο τυρί τριμμένο (βάζω κεφαλογραβιέρα - μπορείτε όποιο θέλετε ή έχετε πρόχειρο). Ακολουθούν ζαμπόν ( προτείνετε να το κόψετε μικρά κομματάκια για να μην τραβιέται όλο μαζί όταν το δαγκώσετε). Έχουμε τηγανίσει πριν λουκάνικο Φρανκφούρτης (μισό για μια κρέπα κομμένο στη μέση κατά μήκος και μετά στα 4) και μανιτάρια που τα απλώνουμε επάνω. Μανιτάρια βάλτε αρκετά γιατί μαζεύουν στη τηγάνισμα. Μανιτάρια έχω πάρει κομμένα κατεψυγμένα και ξεπαγώνω όσα χρειάζομαι. Μετά απλώνουμε τυροσαλάτα με το κουτάλι της σούπας. Στο τέλος βάζουμε πατατάκια (τα αλμυρά που μοιάζουν σαν μικρές πατάτες τηγανητές). Αφού ρίξουμε όλα τα υλικά ελέγχουμε να έχει τηγανιστεί το αυγό, να έχει λιώσει το τριμμένο τυρί και τη βγάζουμε όταν μαυρίσει μέτρια από κάτω. Προλαβαίνεται να ρίξετε όλα τα υλικά πριν χρειαστεί να τη βγάλετε. Διπλώνουμε στη μέση, περιμένουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει και καλή όρεξη.

      Για γλυκιά μια τυπική συνταγή είναι (διπλωμένη στα 4) μερέντα (ή σοκολάτα μαύρη αφού τη κάνουμε μπεν μαρί), μπισκότο τριμμένο (τα κλασσικά πτι μπερ τριμμένα στο χέρι - όχι σε μπλέντερ) και μπανάνα (σε μικρά κομματάκια). Μια μπανάνα φτάνει για 3-4 κρέπες. Βάζω και ρούμι που έχω πρόχειρο. Βρέθηκε και grand marnie που ταιριάζει σε λευκή σοκολάτα, μπανάνα και τριμμένο μπισκότο.

      Η πρόταση ενός φίλου ήταν να βάλω λικέρ πορτοκάλι στη μαύρη σοκολάτα. καθώς η μητέρα μου έφτιαξε μαρμελάδα πορτοκάλι τη δοκίμασα σε μαύρη σοκολάτα (δεν χρειάζεται κάτι άλλο) και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο !!! Δοκίμασα και ένα αεριούχο αλκοολούχο μίγμα που κυκλοφορεί που κύρια περιέχει ρούμι, bacardi και χυμό πορτοκάλι.

 

 

     Αν μας μείνει χυλός τότε μπορούμε να τον βάλουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Μια λύση που προτείνετε στα site είναι να φτιάξετε τις κρέπες όλες με το χυλό που περίσσεψε και να τις φυλάξετε στη κατάψυξη με διαφανές πλαστικό ανάμεσά τους για να μπορείτε να τις ξεχωρίσετε. Προσωπικά φυλάω στη κατάψυξη ατομικές μερίδες χυλού που περίσσεψε.