Ύλικά

1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι

8 κουταλιές σούπας λάδι

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κύβο λαχανικών

1 ξυλάκι κανέλα

λίγο πιπέρι

Μαγείρεμα

     Τσιγαρίζω το κρεμμύδι σε 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Μόλις κιτρινίσουν τα κρεμμύδια ρίχνω τις μπάμιες και μισό ποτήρι νερό το πολύ. Ρίχνω ακόμα τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τον κύβο λαχανικών, το πιπέρι και το ξυλάκι κανέλας. Ανακατεύω προσεκτικά για να μη διαλύσω τις μπάμιες. Το μάτι το έχω στο 1.5 με 2. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνω τις 4 ακόμα κουταλιές λάδι, ανακατεύω για λίγο, σταματάω το ανακάτεμα και βάζω το μάτι στο 1.5 για να μην πιάσουν. Για να ανακατευτούν από εκεί και πέρα κουνάω κυκλικά τη κατσαρόλα. Αν τις ανακατώσετε με κουτάλα θα διαλυθούν.