Υλικά

1/2 κιλό ρεβύθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

10 κουταλιές σούπας λάδι

1 λεμόνι

λίγο πιπέρι

1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα  (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Βράζω για 5-10 λεπτά τα ρεβύθια μαζί με τη σόδα. Μετά τα αφήνω να μουσκέψουν για μισή με μία μέρα.

Μαγείρεμα

Χύνω το νερό που είχανε μουσκέψει, τα ξεπλένω και βάζοντας νέο νερό τα βάζω στη κατσαρόλα. Ρίχνω ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Σιγοβράζοντας ξαφρίζω (μην το αφήσετε και φύγετε...). Επειδή βγάζει αφρούς δεν το εμπιστεύομαι να τα βάλω σε χύτρα και τα βράζω με κατσαρόλα. Λίγο πριν το κατεβάσω ρίχνω και τις άλλες 8 κουταλιές σούπας λάδι, πιπέρι και ένα στυμμένο λεμόνι. Ανακατεύω συνεχώς για να μην πιάσει.