Print
Category: Τα κλασικά
Hits: 3058

Υλικά

1 κ. μοσχάρι ελιά κομμένο σε μερίδες

250 γρ. κριθαράκι

1 μεσαίο κρεμμύδι

3 γουλιά σκόρδο

3 ντομάτες

1 κ γλ. πάστα ντομάτα

πιπέρι

6-7 κ.σ. λάδι

32 cm ταψί

Μαγείρεμα

     Ζεσταίνω το φούρνο πάνω και κάτω στο τέρμα θερμοκρασία. Το κρέας με λίγο νερό το βράζω ξαφρίζοντας συνεχώς. Όταν σταματήσει να αφρίζει βάζω το κρέας με νερό να το σκεπάζει μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού βράσει κλείνω τη χύτρα για μισή ώρα. Όταν τελειώσω ελέγχω αν έβρασε το κρέας αλλιώς ξανακλείνω τη χύτρα για ανάλογο χρόνο. Αφού βράσει ρίχνω τη ντομάτα, τη πάστα ντομάτα, το λάδι και το πιπέρι και βράζω για 15 λεπτά. Βγάζω χώρια το κρέας. Βάζω το ζωμό που υπάρχει μαζί με το κριθαράκι στο φούρνο μέσα στο ταψί στο πρώτο ράφι από κάτω πάνω σε σχάρα. Στη χύτρα ζεσταίνω νερό να υπάρχει διαθέσιμο. Προσέχω να μην ανακατώνω συνέχεια!!! Αν τελειώνει το νερό ρίχνω από το ζεστό που έχω ήδη ετοιμάσει στη χύτρα. Το κρίσιμο είναι πόσο νερό θα ρίξουμε έτσι ώστε τελικά να μη ξεραθεί ή να μη γίνει λασπερό. Λαμβάνουμε υπόψιν ότι στο τέλος πίνει κάποια νερά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κριθαράκι τότε ρίχνω το κρέας. Όταν είναι έτοιμο το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω για μισή ώρα να πιει τα νερά.