Print
Category: Ιδιομαγειρέματα
Hits: 3710

     Μια λύση για τα κάρβουνα χωρίς κόκκινο κρέας είναι και το καλαμάκι κοτόπουλο. Το μυστικό είναι να μουλιάσουμε σε νερό το ξύλινο καλαμάκι μισή με μια μέρα πριν για να μην μαυρίσει το ξύλο στη φωτιά. Προτιμώ το μπούτι από το στήθος που είναι πιο μαλακό. Μπορούμε να το ξεκοκαλίσουμε μόνοι μας ή να το βρούμε έτοιμο ξεκοκαλισμένο. Το κόβουμε σε κομμάτια 2-3 cm ούτε πολύ μικρά αλλά ούτε και πολύ μεγάλα έχοντας στο μυαλό μας πως είναι το υπόλοιπο που μένει αλλά και αυτό που κόβουμε ώστε να μπορεί να στερεωθεί στο καλαμάκι. Περνάμε διαδοχικά κομμάτια πολύχρωμες πιπεριές ή κρεμμύδι και κοτόπουλο. Φροντίζουμε να υπάρχουν 4 κομμάτια κοτόπουλο σε κάθε καλαμάκι. 

     Αυτό που δίνει νοστιμιά είναι να μπει σως με λάδι, βαλσάμικο, μουστάρδα και λίγο μέλι 2-3 λεπτά πριν το ψηθεί η κάθε πλευρά. Μπορείτε να τη έχετε σε ένα δοχείο από μουστάρδα σωληνάριο στο ψυγείο αφού δεν έχει υλικά που χαλάνε.