Υλικά
2-3 αυγά
1 γαλατάκι (14ml)
1 πατάτα
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 μικρή πράσινη πιπεριά
μανιτάρια σε φέτες
3 φέτες ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα (ή λουκάνικο)
διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά της επιλογής μας
πιπέρι
Μαγείρεμα
Τηγανίζουμε τη πατάτα και την αφήνουμε στην άκρη. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά αφού τα έχουμε κόψει μικρά κομμάτια σε λίγο λάδι. Μετά τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια χωρίς λάδι. Αυτά που βρίσκω είναι κατεψυγμένα έτοιμα κομμένα σε φέτες. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε τα αυγά και το γαλατάκι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κόβουμε μικρά κομματάκια το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα ή το λουκάνικο (αφού το ψήσουμε). Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε σε ένα μεσαίο τηγάνι. Το μάτι στο 1.5 (χαμηλά). Μετά το αρχικό ανακάτεμα δεν τα ξαναανακατώνουμε. Όταν δούμε ότι έχει σχεδόν ψηθεί τότε αν δεν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι με μια σπάτουλα προσεκτικά το σηκώνουμε λίγο λίγο από τις άκρες να ξεκολλήσει ώστε να μπορέσουμε να το γυρίσουμε. Αφού δούμε ότι από τη μια μεριά ψήθηκε τότε με μια πιατέλα λίγο μεγαλύτερη σκεπάζουμε το τηγάνι και το αναποδογυρίζουμε. Μετά προσεκτικά το ξαναρίχνουμε μέσα από την άλλη μεριά και τηγανίζετε μέχρι να είναι έτοιμο.